jajka faszerowane

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Pyszne, faszerowane tuńczykiem i pieczarkami jajka, nie tylko na Wielkanoc :)

  • 30 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 5 jajek
    puszka tuńczyka w kawałkach w oleju
    3 pieczarki
    cebula
    łyżka majonezu
    sól
    pieprz
    szczypiorek
    keczup
    olej
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Jajko Przystawki Majonez

Jajka faszerowane - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka ugotować na twardo. Po ostudzeniu przekroić na pół i wyjąć żółtka. Pieczarki zetrzeć na tarce o grubych oczkach, cebulę drobno pokroić. Na patelni rozgrzać niewielką ilość oleju, wrzucić cebulę i pieczarki, usmażyć i doprawić. Ostudzić. Do blendera wrzucić usmażone pieczarki, dodać tuńczyka, majonez, żółtka i doprawić. Zmiksować. Połówki jajek faszerować przygotowaną masą, udekorować keczupem i szczypiorkiem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Majonez Jajka Pieczarki Tuńczyk

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować