Pasiasty pudding chia z truskawkami

0 (0 ocen)

  • 4 godz.
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Zapraszam na smaczny pudding z truskawkami. Przygotowany na jogurcie naturalnym, słodzony miodem. Do tego świeże, słodkie truskawki i mamy super deser.

  • 4 godz.
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 250 g jogurtu naturalnego
    2 łyżki chia
    1 łyżka miodu- do puddingu
    150 g truskawek
    1 łyżka miodu- do truskawek
    3 łyżki gorącej wody
    1 łyżka żelatyny
    płatki migdałowe do dekoracji
    listki mięty
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery

Pasiasty pudding chia z truskawkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do miseczki przekładamy jogurt, miód, chia i mieszamy. Odstawiamy na około 4 godziny i od czasu do czasu mieszamy. W międzyczasie myjemy i odsączamy truskawki z wody, usuwamy szypułki. Truskawki kroimy w drobną kostkę i przekładamy do miski, dodajemy miód. Mieszamy i lekko rozgniatamy widelcem.
    Do gorącej wody wsypujemy żelatynę i mieszamy do rozpuszczenia, studzimy.
    Płynną żelatynę przelewamy do truskawek i mieszamy, odstawiamy do lekkiego stężenia.
    Do każdego pucharka wkładamy po 2 łyżki puddingu, 2 łyżki masy truskawkowej, 2 łyżki puddingu.
    Resztę masy truskawkowej dzielimy na 2 części i wkładamy na stężony pudding.
    Wykładamy resztę puddingu i dekorujemy płatkami migdałowymi i listkami mięty.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

4.42 (185 ocen)

Opublikowany w Magazynie
image-1p9bskc

To może cię zainteresować