Ryż z kurkumą i warzywami

4.49 (199 ocen)

  • 30 min

Danie wegetariańskie z aromatycznymi ziołami.

  • 30 min

Składniki:

  • 1 szklanka brązowego ryżu
    1/2 łyżeczki kurkumy
    1 czerwona papryka
    1 mała cukinia
    kartonik pomidorów lub świeże
    1 cebula
    2 ząbki czosnku
    świeże zioła- rozmaryn, tymianek, bazylia, kolendra (ew. suszone)
    sól
    oliwa z oliwek
Wystaw ocenę:

4.49 (199 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Ryż z kurkumą i warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ryż podsmażyć na oliwie,dodać kurkumę, po czym zalać wodą, posolić i gotować do miękkości. Paprykę, cukinię oraz cebulę pokroić i podsmażyć na oliwie, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, pokrojone pomidory bez skórki oraz sól i zioła. Ugotowany ryż połączyć z warzywami i zostawić chwilę pod przykryciem, aby ryż nabrał aromatu i smaku warzyw.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wegetariańska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować