Ryż z warzywami.

0 (0 ocen)

  • 30 min

Cenne warzywa jak jarmuż, groszek, marchew, papryka, cukinia oraz zioła są składnikami tej potrawy.

  • 30 min

Składniki:

  • 1 szklanka ryżu
    1 papryka czerwona
    1 mała cukinia
    1 puszka groszku z marchewką lub mrożonka
    1 jarmuż
    oliwa
    czosnek
    cebula
    1 łyżka czubrycy zielonej
    1 łyżka ziół prowansalskich
    sól
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Ryż z warzywami. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W rondlu rozgrzać oliwę, wsypać ryż, chwilę podsmażyć, dodać pokrojoną paprykę, cebulę, cukinię, czosnek. Gdy wszystko lekko się zeszkli, dolać ok. 1 szklanki wody, dodać sól, zioła oraz pokrojony jarmuż. Gdy woda się wchłonie, wlać zawartość puszki z marchewką i groszkiem. Dusić do miękkości.

Porady

Do ryżu można dodać kurkumę, wtedy potrawa zyska na wyglądzie i wartościach odżywczych.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować