Ryż po królewsku

0 (0 ocen)

  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Danie lekko strawne na różne okazje jak i na codzień!

  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - ryż biały: 200 gramów
    - krewetki królewskie: 100 gramów
    - czerwona cebula: 50 gramów
    - brokuł świeży: 100 gramów
    - groszek z marchewką: 100 gramów
    - por: 50 gramów
    - rosół: 0.5 szklanki
    - oliwa z oliwek do smażenia: 3 łyżki
    - sól: 1 szczypta
    - pieprz czarny mielony: 1 szczypta
    - curry: 1 szczypta
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Ryż po królewsku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Torebkę ryżu gotujemy -według wskazań na opakowaniu W woku rozgrzać oliwę z oliwek, Następnie wrzucić królewskie krewetki i smażyć aż nabiorą złotego koloru. Czerwoną cebulę oraz por -kroimy na cieniutkie piórka i wrzucamy do woka. Główki brokuł kroimy na pół i dodajemy razem z mieszanka groszku i marchewki do całości. Smażymy około 10 minut, następnie zalewamy rosołkiem i dusimy przez 20 minut, przyprawiamy solą , pieprzem, oraz Carry, zagęszczamy. Na brzegi półmiska nakładamy ryż, a na środek warzywa z woka. Smacznego
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Chińska Japońska Obiad Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować