Ryż po katalońsku

4.51 (154 ocen)

  • 40 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Nigdy nie lubiłam groszku zielonego zawsze go wybierałam z sałatek czy dań:P
Ale w tym daniu posmakował mi tak że nie wyobrażam sobie żeby groszku w nim
nie było! Danie pyszne i szybkie do przygotowania.

  • 40 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • -500 g szynki wieprzowej
    -3 ząbki czosnku
    -1 cebula
    - oliwa z oliwek
    -1 I bulionu
    -1 kiełbasa
    -200 g ryżu
    -200 g mrożonego zielonego groszku
    -1 marchewka
    -2 łyżki przecieru pomidoro­wego
    -sól
    -pieprz
    -natka pietruszki
Wystaw ocenę:

4.51 (154 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Ryż po katalońsku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso kroimy w kostkę i podsmażamy na oliwie. Cebule i czosnek kroimy w kostkę i dorzucamy do mięsa -podlewamy odrobiną bulionu-dusimy ok 10 min.
    Nastepnie dodajemy pokrojoną w kostkę kiełbasę, marchewkę, groszek i ryż (suchy) i dolewamy resztę bulionu- wszystko musi się zagotować.Doprawiamy przyprawami , dodajemy koncetrat i przez chwilę trzymamy na ogniu. Na koniec posypujemy natką pietruszki .Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Groszek zielony Ryż

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować