Nigdy nie lubiłam groszku zielonego zawsze go wybierałam z sałatek czy dań:P
Ale w tym daniu posmakował mi tak że nie wyobrażam sobie żeby groszku w nim
nie było! Danie pyszne i szybkie do przygotowania.
40 min
Dla 4 osób
Łatwy
Składniki:
-500 g szynki wieprzowej
-3 ząbki czosnku
-1 cebula
- oliwa z oliwek
-1 I bulionu
-1 kiełbasa
-200 g ryżu
-200 g mrożonego zielonego groszku
-1 marchewka
-2 łyżki przecieru pomidorowego
-sól
-pieprz
-natka pietruszki
Ryż po katalońsku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mięso kroimy w kostkę i podsmażamy na oliwie. Cebule i czosnek kroimy w kostkę i dorzucamy do mięsa -podlewamy odrobiną bulionu-dusimy ok 10 min.
Nastepnie dodajemy pokrojoną w kostkę kiełbasę, marchewkę, groszek i ryż (suchy) i dolewamy resztę bulionu- wszystko musi się zagotować.Doprawiamy przyprawami , dodajemy koncetrat i przez chwilę trzymamy na ogniu. Na koniec posypujemy natką pietruszki .Smacznego!
Komentarze