karkówka po królewsku

4.5 (163 ocen)

  • 50 min

soczysta karkówka idealna na niedzielny obiad

  • 50 min

Składniki:

  • karkówka w plastrach lekko rozbita
    kilka surowych pieczarek
    1 cebula
    pieprz, sól, papryka
    musztarda, ketchup/przecier pomidorowy
    ser zółty
Wystaw ocenę:

4.5 (163 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Karkówka po królewsku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • karkówka w przygotowaniu 1. dno naczynia żaroodpornego smarujemy zmieszanym ketchupem lub przecierem pomidorowym z musztarda, na sosu wykładamy plastry karkówki przyprawione z obu stron pieprzem, papryka i sola, kolejno na plastry mięsa nakładamy warstwę sosu musztardowo-przecierowego, na wierzchu posypujemy pokrojona w piórka cebula i pieczarkami, pieczemy 40 min, lekko podlewając wodą przegotowaną, przed wyjęciem posypujemy startym żółtym serem, podajemy z ziemniakami
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cebula Karkówka Pieczarki

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować