Ryba zapiekana w śmietanie

4 (2 ocen)

  • 1 min
  • Łatwy

Szybko, prosto i smacznie. Ryba zapiekana w śmietanie to idealny dodatek do ryżu lub zapiekanych ziemniaków. Na pewno urozmaici codzienny obiad i zasmakuje nawet wyrafinowanym podniebieniom.

  • 1 min
  • Łatwy

Składniki:

  • Ok. 500g ryby (u mnie kostki rybne)
    200g śmietany 18%
    1 jajko
    1 pęczek koperku
    Sok z cytryny
    Sól, pieprz
    Oliwa
Wystaw ocenę:

4 (2 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Ryba

Ryba zapiekana w śmietanie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rybę ułożyć w wysmarowanym oliwą naczyniu żaroodpornym, oprószyć solą i pieprzem, skropić sokiem z cytryny. Śmietanę utrzeć z jajkiem, dodać posiekany koperek. Gotowy sos wylać na rybę. Całość włożyć do piekarnika nagrzanego do 240stopni i piec 15-20 minut bez przykrycia. Kiedy wierzch zacznie się lekko rumienić, ryba jest gotowa. Przed podaniem posypać pietruszką lub koperkiem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Koper Ryby

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować