Ryba zapiekana z porami

4.49 (172 ocen)

  • 45 min

Lekko i dietetycznie , ale to nie znaczy , że mniej smacznie!Przepyszna ryba zapiekana z porami zachwyci nawet tych , którzy kalorii liczyć nie muszą!

  • 45 min

Składniki:


  • SKŁADNIKI:
    ( 2 porcje )
    * filety rybne ( np. miruna ) - 2 szt
    * por - 2 szt
    * szalotka - 2 szt
    * prawdziwe masło - 50 g
    * sól - do smaku
    * pieprz - do smaku
    * sok z cytryny - 1 łyżeczka
Wystaw ocenę:

4.49 (172 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Ryba Zapiekanki

Ryba zapiekana z porami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:

    Ryby oczyszczamy , oprószamy solą i pieprzem , skrapiamy sokiem z cytryny.

    Pory oczyszczamy , kroimy wzdłuż na 2 części , a następnie wszystko w piórka.

    Cebulę drobno siekamy.

    Na patelni roztapiamy masło , dodajemy warzywa , oprószamy solą i przesmażamy kilka minut.

    Rybę układamy na folii aluminiowej , pokrywamy podsmażonymi warzywami , zamykamy.

    Wkładamy do nagrzanego na 170C piekarnika.

    Czas pieczenia zależy od wielkości ryb ( ok. 25-30 minut ).

    Przed końcem pieczenia ryby odwijamy z folii , by warzywa mogły się troszkę przypiec.

    Podajemy gorące!

    Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Dorsz Mintaj Miruna Por Ryby

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować