Ryba z warzywami i kaszą

4.5 (156 ocen)

  • 50 min
  • Dla 2 osób

Danie zawiera kaszę, warzywa i rybę.

  • 50 min
  • Dla 2 osób

Składniki:

  • 100g kaszy gryczanej
    1 łyżka soli
    2 kostki mintaja
    Tłuszcz do smażenia
    1 papryka czerwona
    80g sera żółtego
    3 łyżki masła
    1/3 pora
    Sól, pieprz, zioła prowansalskie, oregano do smaku
Wystaw ocenę:

4.5 (156 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Ryba

Ryba z warzywami i kaszą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kaszę ugotować w osolonej wodzie. Mintaja osolić i posypać pieprzem, obsmażyć na rumiano. Rybę ułożyć w naczyniu do zapiekania, ułożyć na niej masło. Posypać pokrojoną w kostkę paprykę czerwoną i w piórka pora. Posypać startym na tartce o grubych oczkach serem żółtym, posypać z wierzchu ziołami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kasza Mintaj Ryby Warzywa

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować