RYBA W GALARECIE

4.48 (149 ocen)

  • 1 godz. 30 min

Dla smakoszy ryb, gotowana rybka w galarecie,danie super się sprawdzi na przystawkę na wszelkie okazje.

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • ok 1 kg ryby --filet np. dorsz, miruna
    1 marchewka
    sól, pieprz
    1 pietruszka
    1 op. żelatyny
    magi
Wystaw ocenę:

4.48 (149 ocen)

Zobacz również:

Galareta Dania główne Ryba

Ryba w galarecie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filety rozmrozić, zalać wodą aby je zakryło, dodać przyprawy i gotować na wolnym ogniu--rosołek z rybką.
    Gdy ryba jest miękka wyjmujemy a do rosołu dodajemy kostkę rosołową i dalej gotujemy aż marchewka będzie miękka. Rybę kroimy w paseczki układamy na półmisku. Wywar przecedzamy, ponownie zagotowujemy dodajemy przyprawy--do smaku i żelatynę. Marchewkę kroimy dekoracyjnie, ozdabiamy nią półmisek z rybą.Zimnym wywarem zalewamy rybę odstawiamy do zastygnięcia.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ryby

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować