ryba w galarecie

4.49 (148 ocen)

  • Dla 8 osób
  • Łatwy

lubię robić rybę w galarecie

  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - filet z morszczuka bez skóry: 50 dekagramów
    - kukurydza w puszce: 0.5 puszki
    - groszek zielony w puszce: 0.5 puszki
    - marchewka (ugotowana pokrojona w krązki albo wycięta foremką): 1 sztuka
    - jaja na twardo: 2 sztuki
    - pieprz cytrynowy: 3 szczypty
    - ogórki konserwowe (pokrojone w kostkę): 2 sztuki
    - sól: 2 szczypty
    SKłADNIKI ZALEWY:
    - woda: 1 litr
    - kostki bulionowe ziele angielskie i lisc laurowy: 2 sztuki
    - cukier: 1 łyżka
    - ocet: 0.5 szklanki
    - pieprz: 1 szczypta
    - Żelatyna: 4 łyżki
Wystaw ocenę:

4.49 (148 ocen)

Zobacz również:

Ryba Przystawki

Ryba w galarecie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. filet rozmrazamy myjemy ,posypyjemy solą i pieprzem cytrynowm ,
    zagotowujemy wodę wkładamy rybę gotujemy na małym ogniu
  • 2. marchewkę i jajka gotujemy
    ogorki kroimy w kostkę
    kukurydzę groszek odsączamy
    zelatynę zalewamy zimną woda i zostawiamy
  • 3. przygotowujemy naczynia w których bedziemy robic galaretę jezeli w porcelanowych kubeczkach muszą być mokre inne mozna wysmarować olejem
  • 4. na spod dajemy plasterek marchewki,pózniej plasterek jajka,na to pokrojony ogorek,kukurydzę i groszek na to dajemy ugotowaną rybę
  • ryba w galarecie 5. do wody dodajemy kostki rosołowe,cukier ,ocet,pieprz i sól jezeli trzeba,
    zalewa musi być kwasno słodka zagotowujemy dodajemy zelatynę ,ktora musi się rozpuscic goracą zalewą zalewamy rybę odstawiamy do stęzeniaw chłodne miejsce
  • ryba w galarecie 6. polecam ! ! !
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ryby

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

Zobacz też: łosoś w galarecie

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować