Ryba w galarecie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.filet rozmrazamy myjemy ,posypyjemy solą i pieprzem cytrynowm ,
zagotowujemy wodę wkładamy rybę gotujemy na małym ogniu
2.marchewkę i jajka gotujemy
ogorki kroimy w kostkę
kukurydzę groszek odsączamy
zelatynę zalewamy zimną woda i zostawiamy
3.przygotowujemy naczynia w których bedziemy robic galaretę jezeli w porcelanowych kubeczkach muszą być mokre inne mozna wysmarować olejem
4.na spod dajemy plasterek marchewki,pózniej plasterek jajka,na to pokrojony ogorek,kukurydzę i groszek na to dajemy ugotowaną rybę
5.do wody dodajemy kostki rosołowe,cukier ,ocet,pieprz i sól jezeli trzeba,
zalewa musi być kwasno słodka zagotowujemy dodajemy zelatynę ,ktora musi się rozpuscic goracą zalewą zalewamy rybę odstawiamy do stęzeniaw chłodne miejsce
Komentarze