Ryba z brukselką

3 (1 ocen)

  • 45 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Ryba z brukselką. Lekki obiadek :)

  • 45 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 330 g fileta z ryby (u mnie zębacz smugowy)
    1/2 pora (zielona część)
    1/2 czerwonej papryki
    200 g brukselki
    sól, pieprz
    słodka papryka
Wystaw ocenę:

3 (1 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Ryba

Ryba z brukselką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pora i paprykę pokroić, wrzucić do garnka i podlać 1/3 szklanki wody. Rybę pokroić w kostkę i dodać do warzyw. Z brukselki odciąć końcówki i usunąć wierzchnie liście, a następnie kapustki podzielić na listki i dodać do ryby. Dusić jeszcze 10-15 minut i doprawić do smaku. Podawać z ulubionymi dodatkami. Smacznego :)

Porady

Składniki na 3 porcje. Kaloryczność 1 porcji 160 kcal. Węglowodany 12 g Tłuszcz 2,8 g Białko 21,9 g

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Brukselka Ryby

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować