Leniwe z brukselką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Brukselki umyć i podzielić na listki. Pora i papryczki drobno pokroić. Warzywa wrzucić na patelnię, podlać niewielką ilością wody i dusić 5 minut aż zmiękną. Zalać mlekiem wymieszanym z mąką i doprawić. Całość dusić jeszcze 10 minut.
Ziemniaki i ser przecisnąć przez praskę i wyrobić z resztą składników na jednolite ciasto. Podzielić na pół, uformować dwa wałki, spłaszczyć i pociąć na dwucentymetrowe kawałki. Wrzucić na osolony wrzątek i gotować 2 minuty od wypłynięcia. Podawać z sosem. Smacznego.
Porady
Składniki na 2 porcje. 1 porcja 482 kcal. W 75,5; T 4,6; B 34,2;
Komentarze