Ryba w warzywach

4.5 (170 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

  • 50 min

Często przyrządzam dania dla mojego chłopaka

  • 50 min

Składniki:

  • ● 1 kg filetów rybnych, np. z mintaja
    ● 4 marchewki
    ● duży kawałek selera
    ● duża pietruszka
    ● 5 ziaren ziela angielskiego
    ● 2 liście laurowe
    ● ok. 150 ml koncentratu pomidorowego
    ● 3 łyżeczki musztardy
    ● olej
    ● przyprawy: sól, pieprz, przyprawa uniwersalna, maggi
    ● 2-3 jajka
    ● bułka tarta
Wystaw ocenę:

4.5 (170 ocen)

Zobacz również:

Ryba Przystawki

Ryba w warzywach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filety myjemy, osuszamy
    papierowym ręcznikiem i kroimy
    w kawałki. Oprószamy
    solą. Panierujemy w rozkłóconych
    jajkach i bułce tartej.Smażymy na rozgrzanym oleju
    z obu stron na rumiano.
  • 2. Warzywa obieramy, myjemy
    i ścieramy na tarce o dużych
    oczkach. Przekładamy
    do garnka. Wlewamy szklankę
    oleju i dolewamy tyle wody,
    aby warzywa były lekko przykryte.
    Dodajemy ziele angielskie
    i liście laurowe. Gotujemy
    do miękkości.
  • 3. Do warzyw dodajemy
    musztardę i koncentrat pomidorowy,
    mieszamy. Doprawiamy
    przyprawą uniwersalną, maggi i pieprzem.
    Chwilę gotujemy.
  • 4. Ryby i warzywa układamy
    warstwowo. Ostatnią warstwą
    powinny być warzywa.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mintaj Ryby

Notka redakcyjna

PPWS_01-2012

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować