Ryba w warzywach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Filety myjemy, osuszamy
papierowym ręcznikiem i kroimy
w kawałki. Oprószamy
solą. Panierujemy w rozkłóconych
jajkach i bułce tartej.Smażymy na rozgrzanym oleju
z obu stron na rumiano.
2.Warzywa obieramy, myjemy
i ścieramy na tarce o dużych
oczkach. Przekładamy
do garnka. Wlewamy szklankę
oleju i dolewamy tyle wody,
aby warzywa były lekko przykryte.
Dodajemy ziele angielskie
i liście laurowe. Gotujemy
do miękkości.
3.Do warzyw dodajemy
musztardę i koncentrat pomidorowy,
mieszamy. Doprawiamy
przyprawą uniwersalną, maggi i pieprzem.
Chwilę gotujemy.
4.Ryby i warzywa układamy
warstwowo. Ostatnią warstwą
powinny być warzywa.
Komentarze