RYBA W WARZYWACH

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min

Piątek tygodnia koniec, a co na obiad???? U mnie na ogół zawsze w ten dzień na obiad jest rybka, albo naleśniki.Dziś przedstawię Wam mój pomysł na rybkę w warzywach.

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • Potrzebne będzie:

    rybka - u mnie po raz kolejny Dorsz atlantycki 2 kawałki dla 2 osób
    1 marchew
    1 pietruszka
    1 mały bądź 1/2 większego selera
    4 szt. małych ziemniaczków
    masło
    pieprz
    sól
    przyprawa do ziemniaków
    Folia aluminiowa
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Ryba

Ryba w warzywach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Na początek przygotowujemy warzywa. Wszystkie obieramy, ziemniaki kroimy na ćwiartki bądź półksiężyce.

    Resztę warzyw albo trzemy na tarce z dużymi oczkami, albo wykorzystujemy do tego maszynę. Ja robię to drugie i dziękuję, że ktoś mnie może wyręczyć:))
    Wcześniej oczywiście rozmrażam rybę.

    Gdy już jest ryba rozmrożona to kładę kawałek na folię aluminiową i przyprawiam go solą i pieprzem.
    Następnie posypuję startymi warzywami i układam na warzywa ziemniaki.
    Dodatkowo solę ziemniaki i dodaję na nie przyprawy do ziemniaków oraz trochę masła.

    Tak przygotowaną porcję zakrywam folią i odkładam do naczynia, które pójdzie do piekarnika. Z drugim kawałkiem robię to samo.Tak przygotowane paczuszki wkładam do piekarnika na ok. 1 godzinę w temperaturze ok. 190 stopni.
    Proponuję po około 45 minutach sprawdzić czy ziemniaki są już miękkie, bo tu tylko o nie najbardziej się rozchodzi. Rybka będzie bardzo szybko gotowa, podobnie jak cienko starte warzywa.Także kontrolujcie ziemniaki i gdy one będą miękkie można wyjmować paczuszki i zaczynać jeść.
    Życzę powodzenia i smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Dorsz Ryby Warzywa Ziemniaki

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Pieczenie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować