Ryba w sosie słodko kwaśnym z ananasem

4.43 (174 ocen)

  • 50 min
  • Dla 6 osób
  • Średni

Super przekąska na zimno. W roli głównej oczywiście ryba i warzywa.

  • 50 min
  • Dla 6 osób
  • Średni

Składniki:

  • Składniki:
    1 kg ryby, najlepiej mintaj lub panga
    1 słoik marynowanej papryki – ½ l
    1 puszka ananasów w zalewie(plastry)
    2 duże cebule
    Olej do smażenia
    3 łyżki ketchupu o smaku łagodnym
    Sól, pieprz do smaku
    1 duże jajko
    Mąka do panierki
Wystaw ocenę:

4.43 (174 ocen)

Zobacz również:

Ryba Przekąski

Ryba w sosie słodko kwaśnym z ananasem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wykonanie: ryby opłukać, pokroić na małe kawałki, doprawić solą i pieprzem. Jajko rozkłócić z 1 łyżką wody,przełożyć paski ryb. Wymieszać.Olej rozgrzać, rybę obtoczyć w mące, usmażyć.
    Cebulę obrać, pokroić w piórka. Na patelni rozgrzać olej, dodać cebulę, zeszklić. Paprykę pokroić w paski, ananasa osączyć, pokroić w słupki. Do cebuli wlać zaprawę z papryki, zagotować, dodać paprykę i ananasa, przesmażyć. Wlać sok z ananasa, dodać ketchup, wymieszać. Całość smażyć kilka minut, aż powstanie gęsty sos. Wystudzić.
    W naczyniu układać rybę, warstwę warzyw z ananasem – do wyczerpania zapasów.Schłodzić w lodówce przez całą noc.

Porady

1.do dania można użyć papryki kolorowej, danie będzie bardziej kolorowe.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Owoce Ryby Warzywa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Smażenie Śniadanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować