PrzyslijPrzepis.plhttp://www.przyslijprzepis.pl/images/logo.png19874ryba w sosie słodko- kwaśnymhttps://www.przyslijprzepis.pl/media/cache/default_view/uploads/media/recipe/0002/68/f96263f78cac556eff3b8cbbb2586ec18d6265d6.jpeg48962752http://www.przyslijprzepis.pl/przepis/chrupiaca-ryba-po-japonsku
* 1 kg filetów z ryby
* przyprawa do ryb
* sól i pieprz
* mąka
* bułka tarta
* 2 jajka
* 2 łyżki mleka
* olej do smażenia ryby
* 2 duże cebule
* 1 mały słoik ogórków konserwowych (ja dałam przyrządzone przeze mnie ogórki z papryczką chili)
* 1 mały słoik papryki konserwowej
* słoiczek koncentratu pomidorowego
* 4 łyżki keczupu ognistego
* 4 łyżki cukru
* 3/4 szklanki zalewy z papryki
* 3/4 szklanki wody
Sposób przygotowania przepisu:
ryba w sosie słodko- kwaśnym
1.
Filety rybne oprószyć solą, pieprzem i przyprawą do ryb.
Jajko rozbić, rozbełtać z mlekiem. Rybę obtaczamy w mące potem jajku a następnie w bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju. Potem układamy na papierowym ręczniku aby odsączyć je z nadmiaru oleju.
2.
Kroimy ogórki w ćwiartki, paprykę i cebulę w paski.
3.
Na oleju podduszamy cebulkę. Gdy jest miękka dodajemy cukier, wodę, zalewę z papryki, paprykę i ogórki. Na koniec dodajemy przecier pomidorowy i keczup. Gotujemy 3-4 minuty. Doprawiamy solą i pieprzem.
4.
Rybę układamy na półmisku i zalewamy sosem z warzywami. Ja układam, naprzemiennie, warstwę ryby i sosu, pamiętając by ostatnią był sos.
5.
Gdy ryba wystygnie wstawiamy ją do lodówki. Według mnie najlepiej smakuję jak się przegryzie z sosem.
Ładowanie
Trwa ładowanie...
Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników
Musisz być zalogowany do serwisu, aby dodać zdjęcie
Komentarze