Ryba po węgiersku

4.48 (171 ocen)

Smacznego!

Składniki:

  • 800 g filetów np. pangi
    2 łyżki mąki

    składniki na sos węgierski:
    cebula
    pół łyżki margaryny
    1,5 łyżki mąki
    pół szklanki wody
    3 łyżki koncentratu pomidorowego
    pół szklanki śmietany
    sok z cytryny

    sól, cukier, mielona papryka, olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.48 (171 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Ryba

Ryba po węgiersku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filety oczyścić, oprószyć mąką. Usmażyć na silnie rozgrzanym tłuszczu. Cebulę obrać, posiekać, lekko zrumienić na tłuszczu, dodać mąkę, zasmażyć, rozprowadzić wodą, dodawać koncentrat pomidorowy, zagotować. Wlać śmietanę i sok z cytryny. Doprawić solą, pieprzem i mieloną papryką. Usmażone ryby włożyć do naczynia z sosem i chwilę podusić. Podawać z ryżem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować