Kisiel kawowy

4.49 (141 ocen)

Dla wielbicieli kawy ;)

Składniki:

  • 20 g mielonej kawy naturalnej
    3 szklanki mleka
    80 g cukru
    40 g mąki ziemniaczanej
Wystaw ocenę:

4.49 (141 ocen)

Zobacz również:

Desery Kisiele

Kisiel kawowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Zmieloną kawę zalać w rondelku małą ilością wrzącej wody, zaparzyć po przykryciem. Mleko zagotować z cukrem (1/3 szklanki zimnego mleka pozostawić). Do mleka dodać napar kawy. Pozostawione zimne mleko rozmieszać z mąką i wlać do przygotowanego płynu, dokładnie mieszając zagotować. Gorący kisiel przelać do salaterki i ostudzić. Podawać z bitą śmietaną lub sosem waniliowym
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować