Ryba po węgiersku

4.48 (194 ocen)

Słodko kwaśna postać z rybą.. Pobudza kubki smakowe każdego z nas.

Składniki:

  • 0,5kg ryby
    4 szkl wody
    1/2szkl octu
    2/3 szkl. Oliwy
    6-8 łyżeczek cukru
    4 łyżeczki soli
    4 łyżeczki słodkiej papryki
    1 koncentrat pomidorowy
    Ziele angielskie
    Liście laurowe( 5-6 szt.)
    Pieprz
    Suszone owoce (morele, śliwki)
    4 duże cebule
Wystaw ocenę:

4.48 (194 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Ryba po węgiersku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Przyprawić i usmażyć rybę.

    Wodę, przyprawy( liście, pieprz, ziele angielskie, sol, cukier) zagotować, dodać pokrojoną w kółka cebule, owoce suszone i gotować około 30 minut
    Oliwę, koncentrat paprykę słodką, zmiksować i dodać do gotowanego wywaru. Zagotować, zalać usmażone ryby – można zalewać gorącym sosem.

Porady

Przygotować około 4 dni przed podaniem.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować