Bardzo prosta zupa z parówką

4.5 (158 ocen)

Danie jednogarnkowe na 4-6 osób. Czas przygotowania: 45 minut. Potrawa średnio-trudna i średnio-droga.

Składniki:

  • 3/4 litra bulionu
    1 opakowanie mrożonych warzyw
    cebula
    3 łyżki masła
    60 dag ziemniaków
    4 parówki
    125 ml śmietany
    1/2 łyżki słodkiej papryki
    szczypta curry
    posiekana natka pietruszki
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (158 ocen)

Zobacz również:

Zupy Dania jednogarnkowe

Bardzo prosta zupa z parówką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mieszankę warzyw rozmrozić, ziemniaki obrać, umyć i pokroić w kostkę. Cebulę posiekać. W rondlu rozpuścić masło i przesmażyć na nim cebulę, wlać bulion i włożyć ziemniaki. Po 10 minutach dodać warzywa i gotować, aż będą miękkie. Przyprawić. Parówki pokroić na kawałki i wrzucić do zupy. Śmietanę wymieszać z kilkoma łyżkami gorącej zupy i wrzucić do rondla, uważając, by się nie zważyła. Przed podaniem posypać pietruszką.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować