Ryba po grecku

5 (169 ocen)

Coraz bliżej święta,coraz bliżej świeta... :)

Składniki:


  • 4 filety z ryby (ja miałam mirunę)
    3 marchewki
    pół selera
    1 pietruszka
    2 cebule
    pół pora
    200 g koncentratu pomidorowego
    2 szklanki wody
    1 łyżka octu
    cukier,sól,pieprz,papryka słodka,
    mąka
    1 jajko
    bułka tarta
    olej do smażenia


Wystaw ocenę:

5 (169 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Ryba Ryba po grecku

Ryba po grecku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filety posolić i popieprzyć.
    Obtaczać w mące,jajku i bułce tartej ,smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na złoto. Wystudzić.

    Marchew,seler i pietruszkę obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Por pokroić w paski. Cebulę obrać i pokroić w piórka. W rondelku lub na patelni rozgrzać olej i zeszklić cebulę. Dodać starte warzywa i por. Wlać wodę,koncentrat i przyprawy.Dusić około 20 minut, aż woda lekko odparuje. Wystudzić.
    W naczyniu układać trochę warzyw,rybę i przykryć warzywami.
    Wstawić do lodówki na noc.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ryby Warzywa Włoszczyzna

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wigilia

Podobne przepisy

To może cię zainteresować