PrzyslijPrzepis.plhttp://www.przyslijprzepis.pl/images/logo.png19874Ryba po greckuhttps://www.przyslijprzepis.pl/media/cache/default_view/uploads/media/recipe/0003/85/29b81ac4433834ec8b1cf5c0a0e9f0e99eec4387.jpeg46083072http://www.przyslijprzepis.pl/przepis/ryba-po-grecku-160
4 filety z ryby (ja miałam mirunę)
3 marchewki
pół selera
1 pietruszka
2 cebule
pół pora
200 g koncentratu pomidorowego
2 szklanki wody
1 łyżka octu
cukier,sól,pieprz,papryka słodka,
mąka
1 jajko
bułka tarta
olej do smażenia
Sposób przygotowania przepisu:
Ryba po grecku
1.
Filety posolić i popieprzyć.
Obtaczać w mące,jajku i bułce tartej ,smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na złoto. Wystudzić.
Marchew,seler i pietruszkę obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Por pokroić w paski. Cebulę obrać i pokroić w piórka. W rondelku lub na patelni rozgrzać olej i zeszklić cebulę. Dodać starte warzywa i por. Wlać wodę,koncentrat i przyprawy.Dusić około 20 minut, aż woda lekko odparuje. Wystudzić.
W naczyniu układać trochę warzyw,rybę i przykryć warzywami.
Wstawić do lodówki na noc.
Ładowanie
Trwa ładowanie...
Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników
Musisz być zalogowany do serwisu, aby dodać zdjęcie
Komentarze