Ruskie pierogi

  • wyświetlono: 1818 |
  • dodany do książki kucharskiej: 10 |
  • polecenia: 0

coś co moi faceci lubią najbardziej .......

zzewa

Składniki

* NA CIASTO:
* 1 kg mąki pszennej
* około 400 ml gorącej wody
* 1 łyżeczka soli
* NA FARSZ:
* 1 kg ugotowanych ziemniaków
* 500 g twarogu
* 2-3 cebule
* sól
* pieprz
* 2 saszetki ekspresowej mięty
* Przesmażony boczek z cebulką do okraszenia pierogów.

Sposób przygotowania przepisu:

Ruskie pierogi

  • 1.
    Przygotowujemy farsz: ugotowane ziemniaki i twaróg przepuszczamy przez maszynkę, dodajemy podsmażoną cebulkę, rozrywamy saszetki z miętą i wsypujemy zawartość do farszu, doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
  • 2.
    Miętę dodaję do zaostrzenia smaku farszu i rześkości.
  • 3.
    Z mąki, wody i soli zagniatamy ciasto. Wałkujemy na cienki placek, wycinamy krążki. Na kółka nakładamy farsz ( ja przygotowuję sobie kulki ) i dokładnie zlepiamy brzegi.
  • 4. Zagotowujemy wodę z dodatkiem soli i odrobina oleju. Wrzucamy pierogi na wrzątek i gotujemy od wypłynięcia około 5 minut. Ja sprawdzam czy ciasto jest miękkie palcem, nabieram pieroga łyżką cedzakową i po protu dotykam czy ciast jest już mięciutkie. Jeżeli tak to wykładam pierogi. I w ten sposób gotujemy wszystkie pierogi.
  • 5. Układamy pierogi na talerz i okraszamy boczkiem podsmażonym z cebulką.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tania_kuchnia

Komentarze

Podobne przepisy

Ruskie pierogi przepis sprawdzony

Dodane przez: Mariaszz

pierogi ruskie

Mam zaszczyt zaprezentować wspaniały...

image-0cfpi6p

Dodane przez: poezjasmaku

PIEROGI RUSKIE

PIEROGI Z CUBULKĄ I SMAŻONYM BOCZKIEM...

Pierogi ruskie

Dodane przez: MagdalenaS

Pierogi ruskie

Pyszne, domowe pierogi wg rodzinnej...

Pierogi ruskie

Dodane przez: luna19

Pierogi ruskie

najpospolitsze z pierogów

pierogi łączące pokolenia

Dodane przez: CattiBrie

Pierogi ruskie

...łączące pokolenia... Przepis...

pierogi

Dodane przez: klaudia0318

Pierogi ruskie

To moje ulubione pierogi. Nie ma...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE