Rurki z kremem

0 (0 ocen)

  • 60 min

Rurki nie są pracochłonne mimo samodzielnego przygotowania ciasta. Piorunujący efekt i satysfakcja gwarantowane.

  • 60 min

Składniki:

  • NA OK. RUREK:
    * 1,5 szkl. mąki
    * 1/2 szkl. jogurtu naturalnego
    * 1 żółtko
    * 2 łyżeczki cukru
    * szczypta soli
    * 125g margaryny (85g zimnej i 40g miękkiej)

    KREM:
    * 3/4 litra mleka
    * 1 duży budyń śmietankowy
    * 1/2 białej czekolady
    * 200g masła
    * 3 łyżki cukru
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Rurki

Rurki z kremem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciasto na rurki trzeba przygotować dzień wcześniej. Wszystkie składniki na ciasto oprócz miękkiej margaryny siekamy nożem, a następnie szybko wyrabiamy ciasto. Rozwałkowujemy je na duży prostokąt i smarujemy miękkim masłem. Zwijamy w rulon wzdłuż dłuższego brzegu, następnie rulon zwijamy w ślimaka. Zawijamy w folię i zostawiamy na noc w lodówce.
  • 2. Następnego dnia ciasto rozwałkowujemy jak najcieniej podsypując lekko mąką. Wykrawamy nożem lub radełkiem trzycentymetrowe paski i nawijamy na foremki do rurek. Smarujemy roztrzepanym białkiem i posypujemy cukrem. Pieczemy 15 - 20 minut w 180 stopniach.
  • 3. Mleko zagotowujemy z białą czekoladą oraz cukrem i gotujemy budyń wg. przepisu na opakowaniu. Ostudzony ucieramy z masłem. Napełniamy rurki kremem i chłodzimy. Smacznego
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mąka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować