Rurki z kremem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ciasto na rurki trzeba przygotować dzień wcześniej. Wszystkie składniki na ciasto oprócz miękkiej margaryny siekamy nożem, a następnie szybko wyrabiamy ciasto. Rozwałkowujemy je na duży prostokąt i smarujemy miękkim masłem. Zwijamy w rulon wzdłuż dłuższego brzegu, następnie rulon zwijamy w ślimaka. Zawijamy w folię i zostawiamy na noc w lodówce.
2.Następnego dnia ciasto rozwałkowujemy jak najcieniej podsypując lekko mąką. Wykrawamy nożem lub radełkiem trzycentymetrowe paski i nawijamy na foremki do rurek. Smarujemy roztrzepanym białkiem i posypujemy cukrem. Pieczemy 15 - 20 minut w 180 stopniach.
3.Mleko zagotowujemy z białą czekoladą oraz cukrem i gotujemy budyń wg. przepisu na opakowaniu. Ostudzony ucieramy z masłem. Napełniamy rurki kremem i chłodzimy. Smacznego
Komentarze