Rurki z kremem

0 (0 ocen)

Moją wielką przygodę w kuchni zaczęłam gdy poznałam mojego męża. Dziś jestem "panią domu" i kuchnia - to moje królestwo. Gotowanie i pieczenie to nie tylko obowiązek, ale także wielka przyjemność i relaks.

Składniki:

  • Składniki na ok.35 szt

    3 szkl, mąki pszennej
    250 g dobrze schłodzonego masła
    250 g dobrze schłodzonej śmietany 18%
    1/2 op. cukru wanilinowego

    Budyń na krem:
    1/2 litra mleka
    2 łyżki mąki pszennej
    1 łyżka mąki ziemniaczanej
    1 cukier waniliowy

    Krem:
    1 kostka margaryny
    0,5 szkl cukru pudru
    4 łyżeczki kakao
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Rurki Krem

Rurki z kremem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rurki:
    Mąkę przesiać i posiekać z pozostałymi składnikami. Zagnieść ciasto, owinąć je w folię spożywczą i włożyć na kilka godzin do lodówki
  • 2. Rozwałkowac ciasto na grubość ok.3-4 mm. Ciasto pokroić na paski i nawijać je na rurki uprzednio wysmarowane masłem
  • 3. Rurki ułożyć na natłuszczonej blaszce. Piec ok 15.20 min w 190 stopniach
  • 4. Budyń: Ze wszystkich składników na budyń zgotować. Ostudzić budyń
  • 5. Kostkę masła utrzeć z cukrem pudrem, Dodawać budyń cały czas miksując
  • 6. Gotowy krem włożyć do rękawa cukierniczego, i nadziewać nim rurki

Porady

Do kremu możemy dodać np. rozpuszczonej czekolady bądź kakao

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować