Rurki z kremem

0 (0 ocen)

  • 2 godz.
  • Dla 1 osoby
  • Średni

Pyszne, idealne do kawy rurki z kremem, rozpływają się w ustach... I znikają w oka mgnieniu ;)

  • 2 godz.
  • Dla 1 osoby
  • Średni

Składniki:

  • Składniki na ciasto:

    * 0,5 kg mąki
    * 2 jajka
    * 250 g margaryny
    * 1 szklanka śmietany (ja użyłam 18%)
    * szczypta soli

    Składniki na krem:

    * 1 budyń waniliowy/śmietankowy
    * kostka masła
    * cukier puder do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciastka Rurki Krem

Rurki z kremem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mąkę przesiać, dodać margarynę, jajka, śmietanę, sól, posiekać, zagnieść ciasto. Włożyć na około 1 godzinę do lodówki. Rozwałkować na grubość ok. 0,5 cm, wycinać paseczki szerokości 2-3 cm. Foremki na rurki posmarować olejem. Paski nawijać na foremki zaczynając od węższej strony.
  • 2. Każdą z rurek smarować po wierzchu roztrzepanym białkiem, a następnie posypać cukrem kryształem. Układać na formie wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w temperaturze 180 stopni przez 20-25 minut, aż się zarumienią.
  • 3. Ugotować budyń według przepisu na opakowaniu (jeżeli chodzi o masę zawsze daję połowę ilości podanego mleka, pozwala to na uzyskanie gęstego budyniu, który później się nie rozlewa). Ostudzić. Utrzeć z masłem, dodając do smaku cukier puder. Szprycą nadziewać puste rurki.
  • 4. Z porcji wychodzi około 100 rurek.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mąka

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

4.5 (188 ocen)

Rurki z kremem

To może cię zainteresować