Zapraszam na smaczny rosół przygotowany na skrzydełkach drobiowych z dodatkiem warzyw. Aromatyczny, pyszny i domowy rosół polecam na obiad.
3 godz.
Dla 4 osób
Składniki:
3 skrzydełka
pęczek włoszczyzny
2 cebule
3 l wody
1 łyżka przyprawy do zupy
1/2 łyżeczki kurkumy
sól do smaku
pieprz do smaku
30 dag makaronu
woda do gotowania makaronu
sól
olej
Rosół na skrzydełkach drobiowych - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Skrzydełka myjemy i wkładamy do gotującej się wody, gotujemy.
W międzyczasie obieramy warzywa i wkładamy do rosołu. Cebulę obieramy i przypalamy nad ogniem, dodajemy do garnka. Gotujemy do miekkości warzyw i mięsa. Przyprawiamy do smaku.
Makaron gotujemy w osolonej wodzie z olejem i odsączamy z wody.
Rosół podajemy z ugotowanym makaronem.
Komentarze