Rosół na skrzydełkach drobiowych

0 (0 ocen)

  • 3 godz.
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Zapraszam na smaczny rosół przygotowany na skrzydełkach drobiowych z dodatkiem warzyw. Aromatyczny, pyszny i domowy rosół polecam na obiad.

  • 3 godz.
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 3 skrzydełka
    pęczek włoszczyzny
    2 cebule
    1 łyżka przyprawy do zupy
    1/2 łyżeczki kurkumy
    30 dag makaronu
    woda do gotowania makaronu
    sól
    olej
    sól do smaku
    pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy Rosół

Rosół na skrzydełkach drobiowych - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Skrzydełka myjemy i wkładamy do gotującej się wody, gotujemy.
    W międzyczasie obieramy warzywa i wkładamy do rosołu. Cebulę obieramy i przypalamy nad ogniem, dodajemy do garnka. Gotujemy do miekkości warzyw i mięsa. Przyprawiamy do smaku.
    Makaron gotujemy w osolonej wodzie z olejem i odsączamy z wody.
    Rosół podajemy z ugotowanym makaronem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Makaron Mięso Skrzydełka Warzywa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Gotowanie Na ciepło Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować