Rosół jak u babci

0 (0 ocen)

  • 3 godz. 20 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Wolna niedziela - idealny czas na Rosół :)

  • 3 godz. 20 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 kurczak
    3 litry zimnej wody
    2-3 cebule
    3 marchewki
    1 pietruszka
    1 łodyga selera naciowego
    1/2 selera
    zielona część pora pora
    5 ziarenek ziela angielskiego
    4 liście laurowe
    Pieprz
    1 łyżka soli
    posiekana natka pietruszki ( około 1/2 pęczka)
    Makaron - Lubella jajeczna 5 jaj
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Rosół jak u babci - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Umytego kurczaka zalewamy wodą
    2. Podczas gdy woda zacznie się gotować zbieramy szumowiny
    3. Cebulę opalamy przez kilka minut a pozostałe warzywa kroimy
    4. Po ok. 30 min. dodajemy pokrojone warzywa, liście laurowe oraz solimy
    5. Gotujemy ok. 2h doprawiamy do smaku.
    6. Jeżeli ktoś preferuje można dodać kostkę rosołową
    7. Do talerzy wkładamy ugotowany - zgodnie z przepisem na opakowaniu i odcedzony makaron - Lubella jajeczna - 5 jaj i zalewamy gorącym rosołem.
    8. Do rosołu można dodać kawałki mięska/pietruszkę - zgodnie z upodobaniem ;)
    SMACZNEGO
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

4.25 (232 ocen)

Amoniaczki jak u babci

To może cię zainteresować