najlepsza masa do tortu

4.49 (199 ocen)

  • 60 min

masa jest świetna , nie tworzą się grudki , nie podchodzi wodą , nie jest mdła ,bardzo dobrze rozprowadza się na cieście

  • 60 min

Składniki:

  • 1 szklanka mleka
    1 szklanka cukru
    2 jaja
    1 i 1/2 kostki masła
    może być sok z cytryny , kakao
Wystaw ocenę:

4.49 (199 ocen)

Zobacz również:

Desery

Najlepsza masa do tortu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mleko z cukrem zagotować , wlać roztrzepane jajka z 3 łyżkami mleka, gotować cały czas mieszając do momentu zgęstnienia (powinna być konsystencja śmietany) .Wystudzić .W oddzielnym naczyniu zmiksować masło i dodawać wystudzoną masę cały czas miksując , do całości można dolać odrobinę spirytusu.

Porady

Jeżeli tort jest duży składniki należy podwoić , masę można podzielić do jednej części dodać kakao , do drugiej sok z cytryny ( masa z dodatkiem cytryny jest najlepsza)

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować