Amoniaczki jak u babci

4.25 (232 ocen)

  • 40 min

Proste kruche ciasteczka

  • 40 min

Składniki:

  • 500 g mąki
    150 g margaryny
    100 g smalcu
    2 jajka
    1 szkl cukru
    2 łyżeczki amoniaku
    3 łyżki śmietany

Wystaw ocenę:

4.25 (232 ocen)

Zobacz również:

Desery

Amoniaczki jak u babci - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mąkę przesiać, dodać miękką margaryną i smalec, oraz resztę składników i zagnieść dość miękkie ciasto. Otoczyć w mące i włożyć do lodówki na ok godzinę. Wałkować cienko ma ok 3 mm .
    Wykrawać ciasteczka, maczać w cukrze i piec 6-8 min w temp 180 st , na złoty kolor
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować