Roślinny rosół

0 (0 ocen)

  • 2 godz.
  • Łatwy

Staram się eliminować mięso z codziennego jadłospisu.Ten rosół podaję z makaronem pełnoziarnistym.Świetnie nadaje się również jako podstawa innych zup i sosów.

  • 2 godz.
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 marchewki
    1 korzeń pietruszki
    duża cebula
    ćwiartka bulwy selera
    1 łodyga selera naciowego
    świeży lub suszony lubczyk
    3 ząbki czosnku
    4 ziarna ziela angielskiego
    3 liścia laurowe
    kilka ziarenek pieprzu
    1 łyżka czubricy
    pół łyżki kurkumy
    1 łyżka sosu sojowego
    pęczek natki pietruszki
    makaron
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy Rosół

Roślinny rosół - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • rosół roślinny 1. Warzywa umyć i obrać.Cebulę opalić.Umieścić wszystko w garnku i zalać 2,5 l zimnej wody.Dodać przyprawy i ziołą oprócz natki pietruszki.Rosół gotować pod przykryciem na małym ogniu ok.2 godzin.Pod koniec gotowania dodać sos sojowy.Podawać z makaronem i posiekaną natką pietruszki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wegańska Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować