Roladki z piersi kurczaka z serem topionym i koperkiem

4.48 (152 ocen)

Zdobywca nagrody

Przepis dnia
  • 30 min
  • Dla 1 osoby

mój mąż uwielbia to połączenie

  • 30 min
  • Dla 1 osoby

Składniki:

  • 2 filety z kurczaka
    100 gram sera topionego śmietankowego
    1/2 pęczka koperku
    2 jajka
    1 szklanka mąki pszennej
    2 szklanki bułki tartej
    sól do smaku
    pieprz do smaku
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.48 (152 ocen)

Zobacz również:

Rolada Dania główne Roladki

Roladki z piersi kurczaka z serem topionym i koperkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filety opłukać, osuszyć i oczyścić.
    Pokroić na 6 plastrów.
    Każdy rozbić i oprószyć solą i pieprzem.
    Ser pokroić na 6 kawałków.
    Koperek opłukać, osuszyć i posiekać.
    Każdy kawałek sera obtoczyć w koperku.
    Ułożyć na filecie i zwinąć w roladkę.
    Każdą panierować kolejno w mące, potem w rozmąconym jajku i na końcu w bułce tartej.
    Smażyć na rumiano ze wszystkich stron na rozgrzanym oleju.
    Podawać z ulubionymi dodatkami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Filet z kurczaka Koper Kurczak Pierś z kurczaka

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować