zamiast zwykłych schabowych takie roladki zasmakują każdemu
30 min
Dla 1 osoby
Składniki:
3 filety z kurczaka
30 dag pieczarek
1 mała cebula
15 dag żółtego sera
sól do smaku
pieprz do smaku
2 jajka
mąka do panierki
bułka tarta do panierki
olej do smażenia
Piersi z kurczaka z pieczarkami i żółtym serem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Każdy filet z kurczaka opłukać, osuszyć i podzielić na 3 kotlety.
Rozbić tłuczkiem do mięsa.
Posolić i popieprzyć tylko z jednej strony.
Pieczarki oczyścić i drobno pokroić.
Cebulę obrać i pokroić w kostkę.
Na rozgrzanym tłuszczu usmażyć pieczarki z cebulą.
Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Ostudzić i odcedzić z nadmiaru płynu.
Ser zetrzeć na tarce o drobnych oczkach.
Na każdy rozbity i przyprawiony filet z kurczaka ułożyć porcje pieczarek oraz sera.
Zwinąć w roladę.
Obtoczyć w mące, następnie w rozbełtanym jajku i na końcu w bułce tartej.
Smażyć na rumiano ze wszystkich stron na rozgrzanym oleju.
Podawać z ulubionymi dodatkami.
Komentarze