ROLADKI Z MIĘSA MIELONEGO

4.5 (165 ocen)

Po prostu pyszne:)))

Składniki:

  • MASA MIESNA:
    0,5 kg.mięsa mielonego
    1 bułka czerstwa-wcześniej namoczona i odcisnięta
    2 jajka
    sól
    pieprz
    papryka słodka
    2-3 łyżki bułki tartej

    FARSZ:
    10 dag.pieczarek
    1 cebula
    1 jajko ugotowane
    1 papryka
    natka pietruszki
    1 op.serka topionego ze szczypiorkiem-100 g
    sól
    papryka słodka
    przyprawa do gyrosa


    jajko i bułka tarta do panierowania
Wystaw ocenę:

4.5 (165 ocen)

Zobacz również:

Rolada Dania główne Roladki Jajko

Roladki z mięsa mielonego - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • roladki 1. Mięso mielone połączyć z resztą składników na masę mięsną-wyrobić.Pieczarki usmażyć na oleju z cebulką,dorawić do smaku.Do miseczki wrzucić usmażone pieczarki,pokrojone w kosteczke jajko i paprykę,natke pietruszki-doprawić do smaku.Z mięsa mielonego formować cienkie kwadraty,posmarować każdy serkiem topionym i nałożyć farsz.Zwinąć i uformować roladkę.Dobrze skleić końce.Panierować w jajku i bułce tartej.smażyć na złoty kolor.

Porady

Zamiast serka topionego można użyć starty ser żółty.Jeśli masa mięsna wyda nam się za rzadka,należy dodać więcej bułki tartej.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka Mięso Papryka Pieczarki Sery

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować