Roladki z kurczakiem i cukinią w cieście francuskim

1 (2 ocen)

  • 45 min
  • Dla 5 osób

Roladki z kurczakiem i cukinią w cieście francuskim przygotowałam ostatnio dla mojej rodziny i nie spodziewałam się że będą takie rewelacyjne. To bardzo fajny pomysł na szybki i prosty obiad. Podałam je z talarkami z ziemniaków i surówką z kapusty pekińskiej

  • 45 min
  • Dla 5 osób

Składniki:

  • 1opakowanie ciasta francuskiego

    1 mała cukinia

    1 papryka czerwona (użyłam pół)

    1 duży filet z kurczaka

    Przyprawy: sól, pieprz, papryka słodka, przyprawa do kurczaka
Wystaw ocenę:

1 (2 ocen)

Zobacz również:

Dania mięsne

Roladki z kurczakiem i cukinią w cieście francuskim - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filet z kurczaka kroję w cienkie plastry. Najlepiej ubić je jak na kotlety. Przyprawiam. U mnie sól, pieprz, papryka słodka, przyprawa do kurczaka. Tak przyprawiony filet z kurczaka odstawiam.

    Cukinię kroję na plastry. Ja użyłam obieraczki do warzyw. Cukinia powinna być dość mała.

    Rozwijam ciasto francuskie i kroję go na 2 równe części. Nie będę zwijać rolady z całego ciasta francuskiego ponieważ ślimaczki były by zbyt duże.
    Na całej powierzchni układam cukinię a następnie filet z kurczaka. Na końcach układam wzdłuż paprykę pokrojoną w słupki.

    Całość delikatnie zwijam w roladę.

    Ciasto francuskie tnę na kawałeczki ok. 1.5 cm i odwracam. Nabijam na wykałaczki tak jak widać na zdjęciu. U mnie zmieściły się 3 sztuki.

    Piekarnik nagrzewam na 220 stopni.
    Tak przygotowane roladki piekę w piekarniku ok. 25-30 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pierś z kurczaka

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Lunch

Podobne przepisy

To może cię zainteresować