Drobiowe roladki w cieście francuskim

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 6 osób
  • Średni

Drobiowe roladki w cieście francuskim. Idealny pomysł na ciepłe danie obiadowe lub zakąskę na zimno.

  • 60 min
  • Dla 6 osób
  • Średni

Składniki:

  • podwójna pierś z kurczaka
    1 duża czerwona papryka
    1 cebula
    250 g pieczarek
    sól i pieprz
    ostra czerwona papryka
    słodka czerwona papryka
    1 opakowanie ciasta francuskiego
    6 plasterków sera żółtego
    1 małe jajko
    2 łyżki masła
    oliwa do smażenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Przystawki Przekąski

Drobiowe roladki w cieście francuskim - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę, pieczarki i paprykę kroimy w kostkę i dusimy na maśle, doprawimy delikatnie solą i pieprzem
  • 2. Piersi oczyszczamy płuczemy. Dzielimy na mniejsze kawałki tak aby swobodnie rozbić kotleta (mnie wyszło 6 kawałków). Każdy kawałek rozbijamy na niezbyt cienkie kotlety.
  • 3. Każdy kawałek mięsa odrobinę solimy, pieprzymy i oprószamy papryką słodką i ostrą. Układamy po łyżce pieczarek z papryką i cebulą. Zawijamy w roladkę i smażymy na oliwie przez około 4 minuty z każdej strony.
  • roladki 4. Z ciasta francuskiego wycinamy 6 kwadratów na każdym układamy plaster żółtego sera (przecięty na pół), oraz drobiową roladkę. Zlepiamy dwa brzegi ciasta. każdy kawałek smarujemy rozkłóconym jajkiem i pieczemy w 180 stopniach około 20 minut do zrumienienia się ciasta.

Porady

Tak przygotowane roladki możemy jeść na ciepło lub zimno

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Drugie śniadanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować