ROLADKI Z KISZONĄ KAPUSTĄ

0 (0 ocen)

  • 40 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Polecam dla miłośników dań z kapusty, połączenie schabu i kapusty, pyszota. Doskonałe na obiad w zimowy lub jesienny dzień.

  • 40 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 6 plastrów schabu
    40 dag kiszonej kapusty
    6 plastrów szynki drobiowej
    1 marchewka
    1 cebula
    sól, pieprz
    Do panierowania ;jajko, maka, bułka tarta
    SOS:
    1 puszka pomidorów bez skóry krojonych
    100 ml. śmietany 30%
    sól, pieprz do smaku
    1 szklanka wody
    3 łyżki koncentratu pomidorowego
    2 łyżki masła
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Kapusta kiszona Dania główne

Roladki z kiszoną kapustą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę obgotować, Odcedzić, wystudzić, dodać pokrojoną w kosteczkę cebulę i startą na grubej tarce marchew, doprawić do smaku, skropić oliwą. {2 łyżki}.
    Mięso rozbić, oprószyć przyprawami, na każdy kotlet wykladamy plaster wędliny i farsz z kapusty,. Brzegi mięsa zwijam do środka, i formujemy roladki. Gotowe obtaczamy w mące, jajku i bułce. Smażymy na złoty kolor.
    Następnie roladki przekładamy do naczynia żaroodpornego, zalewamy sosem i zapiekamy ok. 40 min.
    Składniki sosu wcześniej podgrzać aby się połączyły.
  • Roladki z kiszoną kapustą 2. Składniki sosu podgrzać, do połączenia składników, doprawić do smaku. Gotowym zalać roladki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pomidor Schab Kapusta kiszona

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Impreza Smażenie Obiad

Podobne przepisy

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
danie

To może cię zainteresować