Roladki schabowe z kiszoną kapustą i pieczarkami

4.5 (174 ocen)

  • 60 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Szybkie i smaczne danie obiadowe.

  • 60 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - 6 plastrów schabu
    - 200g kiszonej kapusty
    - 6 sporych pieczarek
    - pół niedużej cebuli
    - sól, pieprz czarny, pieprz ziołowy
    - jajko i bułka tarta do panierki
Wystaw ocenę:

4.5 (174 ocen)

Roladki schabowe z kiszoną kapustą i pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Schab cienko rozbić. Przyprawić solą i pieprzem ziołowy.
    Cebulę i pieczarki pokroić w drobną kostkę. Podsmażyć, dodać posiekaną kapustę i dusić do miękkości. Doprawić solą i czarnym pieprzem.
    Farsz nakładać na plastry schabu i zwinąć w roladkę. Obtoczyć w rozmąconym jajku i bułce tartej. Smażyć na rumiano. Przełożyć do naczynia żaroodpornego i piec w 180st przez 15-20minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso Pieczarki Schab Kapusta kiszona

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować