Roladki z kapustą

0 (0 ocen)

Kolejny sposób na wykorzystanie młodych warzyw.Tym razem młoda kapusta.Troszkę obawiałam się tych roladek,ale jak się okazało,moje obawy były zbyteczne...rodzina zachwycona.

Składniki:

  • 5 plastrów karkówki po około 150 g
    2 pomidory
    1/4 kapusty młodej
    przyprawa do karkówki
    2 papryczki chilli
    2 jajka
    bułka tarta
    olej do smażenia
    pieprz kolorowy
    sól
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Roladki z kapustą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso myjemy,osuszamy i rozbijamy.Z obu stron oprószamy solą i pieprzem i odstawiamy na około 20 minut.Kapustę kroimy w większą kostkę,wrzucamy na wrzątek ,gotujemy około 2 minuty i odcedzamy.Pomidory kroimy w kostkę.Papryczki myjemy,wyjmujemy pestki i drobno kroimy.Dodajemy wszystko do kapusty i mieszamy.Na każdy płat karkówki nakładamy porcję nadzienia,ciasno zwijamy w roladki.Tak przygotowane roladki zawijamy szczelnie w folię spożywczą,końce mocno związujemy.
  • 2. W garnku zagotowujemy wodę i wkładamy do niej roladki.Wody powinno być tyle,aby roladki były przykryte.Gotujemy około 20 minut.Wyjmujemy ostrożnie z folii.Jajka mieszamy z przyprawą do karkówki.Każdą roladkę obtaczamy w bułce tartej, zanurzamy w jajku i ponownie panierujemy bułką tartą.Smażymy na niewielkim ogniu z każdej strony,aż będą rumiane.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować