Roladki schabowe z młodą kapustą

4.5 (165 ocen)

Przygotowuję je zawsze, kiedy pojawi się młoda kapusta. Polecam :)

Składniki:

  • 4 kotlety schabowe bez kości (ok.500g)
    1/3 główki młodej kapusty
    2 pomidory
    2 łyżki posiekanego koperku
    1 jajko
    sól, pieprz
    bułka tarta do panierowania
    olej do smażenia

Wystaw ocenę:

4.5 (165 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Roladki schabowe z młodą kapustą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso umyj, osusz, roztrzep tłuczkiem przez folię aluminiową. Przypraw z obu stron solą i pieprzem i wstaw do lodówki.
  • kapustę podgotuj 2. Kapustę poszatkuj, zalej dwiema szklankami wody. Pomidory sparz. Obierz ze skórki, pokrój w kostkę i razem z koperkiem wrzuć do kapusty. Przypraw do smaku solą i pieprzem, gotuj ok.5 minut. Odcedź i ostudź.
  • farsz na kotlecie 3. Ostudzoną kapustę rozłóż na roztrzepanych kotletach. Ciasno zwiń w roladki, w razie konieczności zepnij wykałaczkami.
  • roladki krótko podsmaż 4. Na patelni rozgrzej olej. Roladki panieruj w roztrzepanym jajku i bułce tartej, po czym krótko podsmaż z każdej strony. Razem z tłuszczem, na którym się smażyły roladki przełóż do naczynia żaroodpornego i zapiekaj jeszcze ok.30 minut w 180 st. Podawaj z młodymi ziemniakami i ulubionymi warzywami. Smacznego!

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Młoda kapusta

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować