Roladki schabowe z młodą kapustą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mięso umyj, osusz, roztrzep tłuczkiem przez folię aluminiową. Przypraw z obu stron solą i pieprzem i wstaw do lodówki.
2.Kapustę poszatkuj, zalej dwiema szklankami wody. Pomidory sparz. Obierz ze skórki, pokrój w kostkę i razem z koperkiem wrzuć do kapusty. Przypraw do smaku solą i pieprzem, gotuj ok.5 minut. Odcedź i ostudź.
3.Ostudzoną kapustę rozłóż na roztrzepanych kotletach. Ciasno zwiń w roladki, w razie konieczności zepnij wykałaczkami.
4.Na patelni rozgrzej olej. Roladki panieruj w roztrzepanym jajku i bułce tartej, po czym krótko podsmaż z każdej strony. Razem z tłuszczem, na którym się smażyły roladki przełóż do naczynia żaroodpornego i zapiekaj jeszcze ok.30 minut w 180 st. Podawaj z młodymi ziemniakami i ulubionymi warzywami. Smacznego!
Komentarze