Roladki w sosie musztardowo- pieczarkowym

5 (1 ocen)

  • 40 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Roladki ze schabu z obłędnym nadzieniem, bo ile można jeść tradycyjne schabowe. Kilka prostych składników i pyszne roladki lądują na twoim talerzu, Spróbuj i przekonaj się sam.

  • 40 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • • 1kg schabu
    • 5 dag boczku wędzonego
    • 1 cebula
    • 2 ogórki kiszone
    • 4 łyżki musztardy sarepskiej
    • Mąka pszenna do panierki
    • Olej do smażenia
    • Sól
    • Pieprz
    Składniki na sos:
    • 1 kg pieczarek
    • 1 cebula
    • Olej do smażenia
    • 2 łyżki musztardy
    • ½ szklanki śmietany 12%
    • Sól
    • Pieprz
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Zobacz również:

Roladki

Roladki w sosie musztardowo- pieczarkowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • mięso 1. Mięso myjemy, osuszamy, usuwamy wystające części, kroimy w dwu centymetrowe plastry i rozbijamy. Doprawiamy pieprzem oraz solą i smarujemy cienko musztardą.
  • farsz 2. Boczek oraz ogórki kroimy w słupki a cebulę obieramy, kroimy w piórka. Nakładamy na środek każdego kawałka mięsa i zwijamy w roladki.
  • roladki 3. Mięso obtaczamy w mące, następnie smażymy z każdej strony na rozgrzanym oleju
  • grzby 4. Roladki się smażą a my robimy sos, cebulę obieramy, drobno kroimy i szklimy na rozgrzanym oleju. Do cebuli dodajemy pokrojone w plasterki grzyby. Doprawiamy pieprzem oraz solą.
    Pod koniec smażenia grzybów, sos zagęszczamy mąką pszenną ( jedna łyżka) rozrobioną z musztardą oraz śmietaną, hartując wlewamy do grzybów.
    Na koniec sos łączymy z usmażonymi roladkami.
  • roladki 5. Gotowe. Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Schab

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować