Roladki zwijane w boczku w sosie pieczarkowym

4.5 (190 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Przypieczony boczek sprawi że filet będzie soczysty, nabierze wyrazistego smaku.

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • • ½ fileta z kurczaka
    • Sól
    • Kilka plasterków boczku parzonego.
    • 25 dag pieczarek
    • Pieprz
    • 2 serki topione
    • Papryka słodka
    • Suszona bazylia
    • Cebula
    • Olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.5 (190 ocen)

Zobacz również:

Rolada Dania główne Roladki

Roladki zwijane w boczku w sosie pieczarkowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • mięso 1. Mięso kroimy na podłużne kawałki.
    Doprawiamy papryką, solą oraz bazylią.
    Zostawiamy w lodówce na 2 godziny.
  • cebula 2. Cebulę obieramy kroimy w kostkę, następnie prużymy na rozgrzanym oleju.
  • pieczraki 3. Do cebuli dodajemy pokrojone pieczarki.
  • pieprz 4. Doprawiamy pieprzem oraz solą.
  • serki 5. Dodajemy serki topione i prużymy do chwili ich rozpuszczenia.
  • boczek 6. Kurczaka zawijamy w boczek, spinamy wykałaczką.
  • rolakdi 7. Smażymy z obu stron na rozgrzanym oleju.
  • rolakdi 8. Roladki układamy w naczyniu.
    Polewamy sosem.
  • roladki 9. Danie gotowe.
    Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Boczek Kurczak

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować