Roladki schabowe ze śliwką i żurawiną

4.5 (183 ocen)

  • 40 min
  • Dla 3 osób
  • Średni

Dla miłośników schabowego na słodko. Świetne zarówno na ciepło do obiadu jak również jako przystawka na zimno.

  • 40 min
  • Dla 3 osób
  • Średni

Składniki:

  • 3 kotlety schabowe,
    3 małe plasterki żółtego sera,
    kilka suszonych śliwek bez pestek,
    kilka żurawin,
    jajko, buła tarta do panierki
    sól, świeżo zmielony pieprz,
Wystaw ocenę:

4.5 (183 ocen)

Zobacz również:

Desery Dania główne

Roladki schabowe ze śliwką i żurawiną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso na kotlety umyć, osuszyć na papierowym ręczniku, cienko rozbić, posypać solą i pieprzem.
    Na cienko rozbite kotlety położyć po plasterku żółtego sera, śliwki i żurawinę (ilość według uznania), najpierw złożyć boki kotleta do środka, a następnie zwinąć w roladki. Panierować w jajku i bułce tartej. Obsmażyć na małym ogniu z każdej strony na rumianona dobrze rozgrzanym tłuszczu. Następnie przełożyć do naczynia żaroodpornego ( ja naczynie wkładam do piekarnika i nagrzewam w czasie rozgrzewania piekarnika), przykryć i piec w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez ok. 20 min. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować