Roladki schabowe z szynką i kozim serem

0 (0 ocen)

Roladki są bardzo smaczne, dodatek sera koziego sprawia że mięso jest soczyste. Najlepiej smakują podane z pieczonymi ziemniakami i surówką.

Składniki:

  • 4 kotlety schabowe
    4 plasterki twardego sera koziego
    4 plasterki szynki
    Pół czerwonej papryki
    Sól, pieprz
    Słodka papryka
    1 jajko do panierowania
    Bułka tarta do panierowania
    Olej do smażenia
    wykałaczki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Roladki schabowe z szynką i kozim serem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kotlety rozbijamy, oprószamy solą, pieprzem oraz słodką i ostrą papryka.
    Paprykę kroimy w cienkie paski, na każdym kotlecie układamy po plasterku szynki, sera i po kilka pasków papryki. Zwijamy roladki składając boki do środka, spinamy wykałaczkami. Panierujemy w rozkłóconym jajku i bułce tartej, smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor z obydwu stron.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Schab Sery Szynka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować