Bardzo smaczne roladki nadziewane mrożonymi prawdziwkami otulone kapustą kiszoną zasmażaną. Danie godne pochwały i bardzo szybko znikające ze stołu cała moja rodzinka była bardzo zadowolona z takiego obiadu. Przepis dostałam od gaździny.
1 godz. 10 min
Dla 8 osób
Łatwy
Składniki:
8 plastrów schabu bez kości
1 kg kapusty kiszonej
przyprawa do mięsa
300 g prawdziwków mrożonych
2 listki laurowe
2 ziela angielskie
kminek
vegeta
olej
Roladki schabowe w kapuście kiszonej po góralsku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Kapustę przełożyć do garnka i podsmażyć na oleju, dodać listki, ziele, kminek oraz vegetę. Podlać wodą ok szklanki i dusić na małym ogniu.
2.Schab rozbić oprószyć przyprawą do mięsa. Prawdziwki rozmrozić w ciepłej wodzie i pokroić w drobną kosteczkę. Nałożyć na mięso i zwinąć roladki. Do garnka przełożyć roladki i podsmażyć na złoty kolor na oleju.
4.Do kapusty nalać wody ciepłej aż po same brzegi i przenieść do nagrzanego piekarnika na 200 stopni na ok 60 minut aż mięso będzie mięciutkie. W razie gdyby się mocno spiekała przykryć folią aluminiową.
Komentarze