Roladki schabowe w kapuście kiszonej po góralsku

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 10 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Bardzo smaczne roladki nadziewane mrożonymi prawdziwkami otulone kapustą kiszoną zasmażaną. Danie godne pochwały i bardzo szybko znikające ze stołu cała moja rodzinka była bardzo zadowolona z takiego obiadu. Przepis dostałam od gaździny.

  • 1 godz. 10 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 8 plastrów schabu bez kości
    1 kg kapusty kiszonej
    przyprawa do mięsa
    300 g prawdziwków mrożonych
    2 listki laurowe
    2 ziela angielskie
    kminek
    vegeta
    olej
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Roladki schabowe w kapuście kiszonej po góralsku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę przełożyć do garnka i podsmażyć na oleju, dodać listki, ziele, kminek oraz vegetę. Podlać wodą ok szklanki i dusić na małym ogniu.
  • roladki 2. Schab rozbić oprószyć przyprawą do mięsa. Prawdziwki rozmrozić w ciepłej wodzie i pokroić w drobną kosteczkę. Nałożyć na mięso i zwinąć roladki. Do garnka przełożyć roladki i podsmażyć na złoty kolor na oleju.
  • roaldki 3. Do naczynia żaroodpornego nałożyć połowę kapusty, nałożyć roladki i zakryć pozostałą kapustą.
  • roladki 4. Do kapusty nalać wody ciepłej aż po same brzegi i przenieść do nagrzanego piekarnika na 200 stopni na ok 60 minut aż mięso będzie mięciutkie. W razie gdyby się mocno spiekała przykryć folią aluminiową.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kapusta kiszona Mięso Schab

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Impreza Pieczenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować