ROLADKI SCHABOWE

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Jest to danie klasyczne ale zawsze smaczne

  • 60 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Schab, np. na 5 porcji
    5 plastrów szynki dojrzewającej
    5 plastrów wędzonego boczku
    Keczup i majonez, wymieszać razem np. po 2 łyżki
    Sól mielony pieprz do smaku
    5 pasków papryki czerwonej
    5 pasków ogórka kiszonego lub korniszona
    Sól i pieprz
    Ew Mozzarella w zalewie
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Roladki schabowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • ROLADKI SCHABOWE 1. Schab opłukać, osuszyć, pokroić na porcje i rozbić na cienkie płaty , nie podziurawić.
    Każdy płat posmarować keczupem wymieszanym z majonezem, przyprawić solą i pieprzem.
    Na każdy plaster mięsa ułożyć po plastrze szynki dojrzewającej/ona nadaje fajny smaczek/,oraz po plastrze wędzonego boczku i dodać po pasku papryki czerwonej, korniszona.
    Zwijać w roladki i spinać.
    Panierować otaczać w bułce tartej, jajku i znów w bułce.
    Obsmażyć na złoty kolor, osączyć na bibule i ułożyć na blasze wysłanej papierem do pieczenia.
    Zapiec w nagrzanym piekarniku 180 st, przez ok. 15 minut, aby dobrze doszły wewnątrz, zwłaszcza przy dużych płatach schabu.
    Jak nie mam wędliny, wtedy na plastrach schabu układam paski papryki, ogórka i paski Mozzarelli z zalewy. Podać z surówką i kaszą jęczmienną lub ziemniakami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Boczek wędzony Papryka Schab Ketchup

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować