Roladki Drobiowe z papryką , majonezem i serem

5 (179 ocen)

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

bardzo smaczne, wykonałam je wg przepisu Ilonki/ blog kul Ilonkowo/

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 piersi z kurczaka
    2 ogórki konserwowe
    papryka konserwowa
    10 dag startego sera żółtego
    2 łyżki majonezu
    2 jajka
    1/2 szklanki bułki tartej
    sól
    pieprz
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

5 (179 ocen)

Roladki drobiowe z papryką , majonezem i serem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filety myjemy i kroimy na cienkie kotlety. Lekko rozbijamy, oprószamy pieprzem, solą smarujemy cienką warstwą majonezu, posypujemy startym serem. Ogórki i paprykę kroimy w słupki, układamy na mięsie i zawijamy. Spinamy wykałaczkami. Obtaczamy w rozkłóconych jajkach i bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju na patelni (na małym ogniu) do uzyskania złotego koloru. Dopiec kilkanaście minut w nagrzanym piekarniku. Podałam je z surówką i ziemniaczkami
    Uwagi:
    Ja tym razem pominęłam korniszony, ale warto je dodać.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Majonez Papryka Pierś z kurczaka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować