Roladki drobiowe z suszonymi pomidorami i szpinakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Z podanych proporcji wyjdą 2 większe roladki.
Rozmrożony szpinak poddusić na maśle, doprawić solą i pieprzem.
Filet z kurczaka umyć, przekroić wzdłuż na 2 cieńsze płaty i delikatnie rozbić. Obsypać solą i pieprzem cytrynowym. Ułożyć na desce plastry szynki parmeńskiej, na to 2 filety tak aby delikatnie na siebie zachodziły ( ma powstać 1 większa roladka). Na to nałożyć połowę szpinaku oraz suszone pomidory. Zwinąć w roladę, spiąć 2-3 wykałaczkami żeby się mięso nie rozpadło. Posypać wiórkami startego sera (niedużo). To samo należy zrobić z drugim filetem.
2.Roladki włożyć do rękawa do pieczenia i piec około 45 minut w temp. 180st. Następnie przedziurawić rękaw, odsłonić mięso, aby się jeszcze lekko przypiekło (kilka minut). Pokroić na porcje.
Komentarze